Blog

Νέα

Hub Plus - H εξελιγμένη κεντρική μονάδα του Ajax

ajax hub hero

 

Το Hub είναι ο εγκέφαλος του “έξυπνου” συστήματος Ajax. Συντονίζει την λειτουργία των ανιχνευτών, μεταδίδει τους συναγερμούς και επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Λέμε ότι το σύστημα Ajax είναι “έξυπνο” γιατί οι δυνατότητές του μπορούν να επεκταθούν με τη χρήση λογισμικού.

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε, το Hub έχει λάβει συνολικά 9 πλήρεις και 20 μερικές ενημερώσεις. Με την βελτίωση του λογισμικού του συστήματος, αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των υποστηριζόμενων Ομάδων, Δωματίων και Χρηστών ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας:

 

 

Hub
(Απρίλιος 2016)

Hub
(Νοέμβριος 2018)

Δωμάτια 10 50
Ομάδες 2 9
Χρήστες 12 50
Διαχειριστές 1 50
Εφεδρική μπαταρία 12 ώρες 15 ώρες

 

Πλέον, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε την αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Ajax, το Hub Plus. Το νέο Hub είναι πολύ πιο αξιόπιστο μιάς και διαθέτει 4 διακριτά κανάλια επικοινωνίας: Wi-Fi, Ethernet και δύο SIM με υποστήριξη δικτύων 2G/3G.

Η αναβάθμιση που... καθυστέρησε 3 χρόνια

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η πρόθεση να σχεδιαστεί μία κεντρική μονάδα Ajax, με ενσωματωμένο Wi-Fi, όταν παρουσιάστηκε ήδη το πρώτο Hub το Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, υπήρχε η εντύπωση πως θα ήταν αρκετό να ενσωματωθεί απλά μία επέκταση Wi-Fi  και να ενημερωθεί το λογισμικό για να προστεθεί ένα ακόμα κανάλι επικοινωνίας.

hub development

Δοκιμάστηκαν όλες οι επεκτάσεις Wi-Fi της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που χρησιμοποιούσαν τα άλλα συστήματα ασφαλείας, αλλά οι σχεδιαστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Επιλέχθηκε η λύση να γίνει μια επένδυση σε πλακέτες της Texas Instruments γιατί μόνο τότε υπήρχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, να υπάρχει δηλαδή σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση που θα συγκρίνεται με το Ethernet.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις του Hub αυξάνονταν κάθε μέρα. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που προστατεύονταν από την Ajax ολοένα και μεγάλωνε και συνεχώς η εταιρία λάμβανε μηνύματα με νέες ιδέες και προτάσεις. Αυτή ήταν μία περίοδος πολύ δημιουργική μιάς και ακούγοντας όλα αυτά τα σχόλια, τους δόθηκε κίνητρο να βελτιώσουν σημαντικά τα προϊόντα τους και να μεγαλώσουν το δίκτυό τους σε ακόμα περισσότερες χώρες.

 

hub plus 5

 

Τη στιγμή που το Wi-Fi ήταν αξιόπιστο, πλέον κατέληξαν στο ότι δεν χρειαζόταν ακόμη ένα κανάλι επικοινωνίας, αλλά υπήρχε η ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερο. Έτσι ο επόμενος χρόνος αφιερώθηκε στην ανάπτυξη μιας νέας κεντρικής μονάδας, έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα Hub που θα είναι σε θέση να ασφαλίσει μεγάλες εγκαταστάσεις και να προετοιμάσει το έδαφος για πολύπλοκους αυτοματισμούς.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το Hub Plus, την εξελιγμένη εκδοχή της κεντρικής μονάδας Ajax!

 

hub advanced

Ο πρωταθλητής των καναλιών επικοινωνίας

Το Hub Plus είναι το μοναδικό προϊόν που υποστηρίζει ταυτόχρονα Wi-Fi, Ethernet και δύο κάρτες SIM 2G/3G. Δικαίως λοιπόν το αποκαλούμε “Πρωταθλητή των καναλιών επικοινωνίας” καθώς σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, είναι αρκετούς γύρους μπροστά!

Χάρη στην επέκταση Wi-Fi, το Hub Plus μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία σε χώρους που εξυπηρετούν την εγκατάσταση, ανεξαρτήτα από το πού βρίσκεται τοποθετημένο το router. Ακόμα, όταν μόνο η σύνδεση μέσω Wi-Fi είναι ενεργή, η εμβέλεια της επικοινωνίας μεταξύ του Hub και των ανιχνευτών αυξάνεται έως και 2 φορές, όταν απουσιάζουν τα καλώδια Ethernet και ο παραγόμενος θόρυβος, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την προστασία εμπορικών κτιρίων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μεγάλων ιδιωτικών κατοικιών.

hub plus 1

Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, το Hub Plus μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω δύο διαφορετικών παρόχων: σύνδεση με τον κύριο πάροχο μέσω Ethernet και με τον εφεδρικό μέσω Wi-Fi.

Το Hub Plus επιτρέπει την εισαγωγή δύο καρτών SIM 2G/3G, ενώ το απλό Hub επιτρέπει μόνο 2G δίκτυα.

icons hubplus

Όταν χαθεί η σύνδεση μέσω Wi-Fi ή Ethernet, το Hub Plus συνδέεται με το διαδίκτυο μέσω του δικτύου 3G. Αν η ανταλλαγή δεδομένων δεν πετύχει, το Hub Plus αλλάζει σε δίκτυο 2G μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αν και αυτό δεν πετύχει, χρησιμοποιεί την δεύτερη SIM με την ίδια λογική, πρώτα επιχειρεί να συνδεθεί με δίκτυο 3G και έπειτα με δίκτυο 2G. Συνολικά, η επανασύνδεση του Hub Plus στο Internet μέσω των καρτών SIM διαρκεί περίπου 4 λεπτά, όταν στα άλλα συστήματα ο χρόνος επανασύνδεσης αγγίζει τα 17 λεπτά...

Περισσότερες δυνατότητες και χώρος για ανάπτυξη

Το Hub Plus κληρονόμησε τον σχεδιασμό του πρώτου Hub, διατηρώντας τα κλασικά χρώματα της Ajax. Διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό που του επιτρέπει να παίρνει ρεύμα κατευθείαν από την ηλεκτρική εγκατάσταση και όχι από την πρίζα. Τέλος, δε θα γινόταν να μην έχει SmartBracket με tamper που το προστατεύει από επίδοξους διαρρήκτες, ενώ καθιστά την εγκατάσταση του γρήγορη και εύκολη.

hub plus 2

Το Hub Plus εξοικονομεί ενέργεια ενώ ταυτόχρονα στηρίζει επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων, 3 φορές περισσότερη μνήμη RAM και 2 φορές περισσότερη μνήμη συστήματος από το πρώτο Hub.

 

 

Hub

Hub Plus

Ομάδες 9 25
Χρήστες 50 99
Περιφερειακά 100 150
Κάμερες 10 50
Εφεδρική μπαταρία 15 ώρες 16 ώρες

 

Το Hub Plus μπορεί να προσφέρει συνολική προστασία σε μία μεγάλη εγκατάσταση με υποστήριξη 150 Περιφερειακών και 25 Ομάδων ή αλλιώς Partition. Οι δυνατότητες του υλικού του Hub Plus αυτή τη στιγμή δεν αξιοποιούνται στο 100%, με τις ερχόμενες αναβαθμίσεις του Hub OS Malevich να υπόσχονται ακόμα περισσότερες λειτουργίες!

hub plus 3

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 Μέγεθος:

162.7x162.7x35.9 mm

Βάρος: 350 gr
Τάση λειτουργίας: 110-240 V AC
Ισχύς επικοινωνίας ασυρμάτων: 25 mW
Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: Από -10°С έως +40°С
Συνδεσιμότητα: GSM (850/900/1800/1900 MHz), Ethernet, Wi-Fi (2.4 GHz)
Πρωτόκολλο επικοινωνίας:

Jeweller (868.0-868.6 MHz)

Εμβέλεια επικοινωνίας: Έως 2.000 μ (σε ανοιχτή περιοχή)
Εφεδρική μπαταρία: Li-Ion 2 Ah (χρόνος αυτονομίας έως 16 ώρες)
Εφαρμογή για smartphone: iOS 9 ή νεότερο, Android 4.1 ή νεότερο
Μέγιστος αριθμός χρηστών: 100
Μέγιστος αριθμός περιφερειακών: 150
Μέγιστος αριθμός Ομάδων: 25
Προστασία δολιοφθοράς (tamper): Διαθέσιμη
Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2020, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών