Blog

Νέα

Multi-release 2019: Πέρα από την ασφάλεια

"Εκπαιδεύστε" το σπίτι και το γραφείο σας ώστε να διαχειρίζονται αυτόνομα την ασφάλειά τους. Λάβετε επαλήθευση οπτικού συναγερμού χωρίς τη χρήση ξεχωριστής κάμερας παρακολούθησης. Ρυθμίστε τα σενάρια για να κλείσετε αυτόματα το νερό με τα πρώτα σημάδια διαρροής ή για να ενεργοποιήσετε τα φώτα του δρόμου σε περίπτωση ανίχνευσης παραβίασης. Το Multi-Release 2019 συνδυάζει την κυκλοφορία του MotionCam και του Hub 2, τις ενημερώσεις όλων των εφαρμογών του Ajax και του νέου OS Malevich 2.8

 

 

MotionCam και Hub 2: Το επόμενο επίπεδο ενημερωτικών συναγερμών

Ακόμα και ο πιο αξιόπιστος εξοπλισμός ασφαλείας δεν προστατεύεται ποτέ πλήρως από τους ψευδείς συναγερμούς. Τις περισσότερες φορές συμβαίνουν εξαιτίας απλών αιτιών όπως υπερκινητικών κατοικιδίων ή λανθασμένης εγκατάστασης. Όταν όμως οι εταιρείες ασφαλείας λαμβάνουν συχνά ψευδείς συναγερμούς, υπάρχει ο κίνδυνος να καθυστερήσουν στην αντιμετώπιση μιας πραγματικής απειλής. Ορισμένες εταιρίες στέλνουν άμεσα την αστυνομία ώστε να ελέγξουν τους μη επαληθευμένους συναγερμούς ενώ άλλες μετράνε τις ενεργοποιήσεις του ανιχνευτή πριν αντιδράσουν και χάνουν ως αποτέλεσμα πολύτιμα λεπτά.Σε κάθε περίπτωση, οι ψευδείς συναγερμοί προκαλούν άγχος στους ιδιοκτήτες και κρύβουν κινδύνους.

Ορισμένες εταιρείες ασφάλειας βρήκαν λύσεις για την επαλήθευση των συναγερμού μέσω φωτογραφιών ή βίντεο. Και οι δύο επιλογές όμως απαιτούσαν σοβαρούς συμβιβασμούς. Από τη μία, οι ανιχνευτές κίνησης εξοπλισμένοι με κάμερες παρείχαν μια τεχνική δυνατότητα να δουν τι προκάλεσε τον συναγερμό. Τα συστήματα που υποστηρίζουν τέτοιες συσκευές όμως απαιτούν συχνή συντήρηση (λόγω χαμηλής διάρκειας ζωής της μπαταρίας), παραδίδουν εικόνες χαμηλής ποιότητας και είναι σημαντικά υπερτιμημένα. Από την άλλη πλευρά, η παρακολούθηση μέσω βίντεο επέτρεψε την παρακολούθηση 24 ώρες το 24άωρο / 7 ημέρες την εβδομάδα, αλλά έφερε νέες δυσκολίες: περίπλοκη εγκατάσταση και διαμόρφωση, πλήρη εξάρτηση από την υποδομή του κτιρίου, υψηλό κίνδυνο δυσλειτουργίας και εκμετάλλευσης, καθώς και θέματα ιδιωτικότητας. Και οι δύο λύσεις δεν είχαν την ευκαιρία να γίνουν το νέο πρότυπο ασφάλειας.

Η αγορά απαιτούσε μια νέα οικονομικά αποδοτική λύση που θα συνέδεε την αξιοπιστία και την αποτελεσματική πληροφόρηση των καλύτερων συστημάτων ασφαλείας με τις οπτικές δυνατότητες των καμερών.

 

mcam hub 1x

 

Η Ajax δεν ήταν η πρώτη εταιρία που ανέπτυξε το σύστημα ασφαλείας με οπτικό έλεγχο συναγερμού, όπως επίσης δεν ήταν και η πρώτη εταιρία που ανακάλυψε τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας.

Για να διασφαλιστεί η γρήγορη και αξιόπιστη μετάδοση των φωτογραφιών για την επιβεβαίωση ενός συναγερμού, η Ajax ανέπτυξε ένα νέο πρωτόκολλο ραδιοσυχνοτήτων Wings που βασίζεται στο Jeweller. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το MotionCam και το Hub 2 για την επικοινωνία, ακυρώνουν την παρεμβολή μεταξύ καναλιών κατά την παράλληλη μετάδοση συναγερμών και εικόνων. Με το Wings, μπορείτε να δείτε το πρώτο στιγμιότυπο της κατάστασης σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα! Ενώ τα σήματα συναγερμού που αποστέλλονται μέσω του Jeweler εξακολουθούν να παραδίδονται άμεσα.

 

 

Μόλις ανιχνευτεί κίνηση, το MotionCam τραβάει έως και 5 φωτογραφίες, οι οποίες συνδυάζονται σε μια ενημερωτική κινούμενη εικόνα στην εφαρμογή Ajax

 

Η μετάδοση φωτογραφιών δεν μειώνει την εμβέλεια επικοινωνίας του MotionCam. Όπως και οι υπόλοιποι ανιχνευτές Ajax λειτουργεί σε απόσταση μέχρι και 1700 μέτρων από το Hub. Αυτό αποτελεί ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα απόδοσης για έναν ανιχνευτή εξοπλισμένο με κάμερα. Το σύστημα ασφαλείας Ajax εξακολουθεί να καλύπτει μια έκταση μέχρι 12 km², η οποία είναι αρκετή για την προστασία των πολυώροφων κτιρίων, αλλά πλέον υποστηρίζει και οπτική επαλήθευση του συναγερμού.

 

mcam interior 1 1x

 

Το MotionCam διαθέτει εξαιρετική αυτονομία (για ανιχνευτή με εφοδιασμένο με κάμερα), με διάρκεια μπαταρίας έως και 4 χρόνια. Αυτή δεν είναι απλώς μια αισιόδοξη πρόβλεψη για χρήση σε ιδανικές συνθήκες. Αντίθετα, είναι μια εκτίμηση για τις τυπικές συνθήκες λειτουργίας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κανονικές ενεργοποιήσεις και οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.

 

mcam interior 2 1x

 

Το θέμα της προστασίας της ιδιωτικότητας έχει ληφθεί επίσης πολύ σοβαρά υπόψιν. Οι ανιχνευτές MotionCam ενεργοποιούν τις κάμερές τους μόνο αν ανιχνευθεί κίνηση όταν το σύστημα είναι οπλισμένο. Οι χρήστες και η εταιρεία ασφάλειας δεν έχουν κανέναν τρόπο πρόσβασης στην κάμερα ώστε να ζητήσουν χειροκίνητα λήψη φωτογραφιών. Όλες οι φωτογραφίες κρυπτογραφούνται κατά τη διάρκεια της μετάδοσης και καθώς αποθηκεύονται στο Ajax Cloud (όπως συμβαίνει με όλα τα συμβάντα στο αρχείο καταγραφής ασφαλείας). Κανείς δεν αναλύει και επεξεργάζεται τις φωτογραφίες από τους ανιχνευτές σας.

 

mcam interior 3 1x

 

Το MotionCam και το Hub 2 αυξάνουν την ποιότητα πληροφόρησης του συστήματος ασφαλείας Ajax, διατηρώντας παράλληλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του. Το MotionCam μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε ανιχνευτή κίνησης εσωτερικού χώρου, ο οποίος καθιστά την αναβάθμιση του συστήματος ασφαλείας σας όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Θα αλλάξει για πάντα την στάση σας απέναντι στους συναγερμούς, χωρίς όμως να σας επιβαρύνει με την τακτική συντήρηση που χρειάζονται μέχρι και σήμερα τέτοια συστήματα!

 

"Είμαι υπερήφανος που μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εφευρέσεις. Χωρίς αμφιβολία, η τεχνολογία Wings θέτει τα νέα πρότυπα στον κλάδο της ασφάλειας. Γρήγορη μετάδοση φωτογραφιών σε απόσταση 1700 μέτρων με εκπληκτική ενεργειακή απόδοση - είναι κάτι μαγικό που στο παρελθόν δεν ήταν διαθέσιμο στην αγορά. Έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε την ποιότητα πληροφόρησης του συστήματος και να διατηρήσουμε ταυτόχρονα την οικεία εμπειρία του χρήστη " - Aleksandr Konotopskyi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ajax Systems.

Σενάρια: Το έξυπνο σπίτι δεν θα αφήσει τίποτα να το πλημμυρίσει, θα αντισταθεί στη φωτιά και θα "πολεμήσει" τους διαρρήκτες
Ο Ajax κατάφερε να αλλάξει τη στάση των ανθρώπων απέναντι στα συστήματα ασφαλείας. Το σύστημα συναγερμού έγινε πλέον ένα gadget που είναι άνετο στη χρήση για τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας.

Από το 2017 η σειρά μοντέλων Ajax έχει εμπλουτιστεί με τρεις συσκευές αυτοματισμού: WallSwitch, Relay και Socket. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να ελέγχετε την τροφοδοσία διαφόρων συσκευών εξ αποστάσεως και αποτελούν τη βάση για το μεγάλο βήμα της Ajax προς την αυτοματοποίηση της ασφαλείας.

 

devices 1x

 

Με την ενημέρωση του OS Malevich 2.8, όλα τα Ajax Hub θα υποστηρίζουν σενάρια αυτοματισμού: αντιδράσεις συναγερμού, προγραμματισμένες ενέργειες και αντιδράσεις αλλαγής τρόπου ασφάλειας. Η νέα αυτή λειτουργία θα βρίσκεται σε κατάσταση beta δοκιμών στην αρχή.

 

 

"Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς ένα έξυπνο σπίτι με βασισμένο στο σύστημα Ajax. Ο στόχος αυτής της έκδοσης είναι να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες ρουτίνας του χρήστη και να εκπαιδεύσει το σύστημα Ajax ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στις απειλές αυτόνομα. Ο επόμενος μεγάλος στόχος μας θα είναι να εμβαθύνουμε περισσότερο στον έλεγχο του κλίματος και στον αυτοματισμό του φωτισμού. Έχουμε δημιουργήσει μια εξειδικευμένη ομάδα R&D στην Ajax Systems για να αναπτύξουμε περαιτέρω την έξυπνη λειτουργικότητα στο σπίτι. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε σημαντικά το μοντέλο των συσκευών αυτοματισμού " - Valentyn Hrytsenko, CMO Ajax Systems.

Πως να χρησιμοποιήσετε τα σενάρια
Ενέργεια με συναγερμό Προγραμματισμένη ενέργεια Ενέργεια κατά την όπλιση/αφόπλιση
  • Αυτόματο σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας
  • Αυτόματη διακοπή λειτουργίας κατά τη διάρκεια του συναγερμού πυρκαγιάς
  • Ενεργοποίηση φωτισμού και σειρήνας κατά την ανίχνευση παραβίασης
  • Αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας νυκτός τα βράδια
  • Προσομοίωση δραστηριότητας στο σπίτι κατά τη διάρκεια μεγάλων διακοπών ή επαγγελματικών ταξιδιών
  • Οικονομικά αποδοτικό πρόγραμμα θέρμανσης
  • Τα φώτα σβήνουν και τα συγκεκριμένες πρίζες απενεργοποιούνται όταν το σύστημα είναι οπλισμένο
  • Τα ρολά ανυψώνονται και οι ηλεκτρικές κλειδαριές απενεργοποιούνται όταν το σύστημα είναι αφοπλισμένο
Δείτε περισσότερα για τη ρύθμιση των σεναρίων

 

 

Μπορείτε να διαμορφώσετε σενάρια στην εφαρμογή Ajax. Το λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου OS Malevich του Hub είναι υπεύθυνο για την αδιάλειπτη εκτέλεση των εντολών σας. Έτσι, εάν ο κεντρικός πίνακας χάσει τη σύνδεση με το Ajax Cloud, το σύστημα ασφαλείας ακολουθεί τις προρυθμισμένες οδηγίες. Θα κλείσει πχ αυτόματα την βαλβίδα για να σταματήσει η πλημμύρα ή θα ανάψει το φως αν εντοπιστεί κίνηση έξω. Σε αντίθεση με τις τυπικές λύσεις που βασίζονται στο Linux, το OS Malevich είναι άτρωτο από ιούς και προστατεύεται με ασφάλεια από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Τα σενάρια είναι διαθέσιμα για όλα τα Hub
EN 1

* Οι ενέργεις με την όπλιση / αφόπλιση δεν περιλαμβάνονται στο συνολικό όριο των σεναρίων του Hub. Μπορείτε να εκτελέσετε μόνο μία ενέργεια ανά συσκευή αυτοματισμού με την όπλιση και αφόπλιση του συστήματος.

Ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες των σεναρίων με τις συσκευές αυτοματισμού Ajax
device
Button: Τηλεχειριστήριο για το έξυπνο σπίτι, που βρίσκεται πάντα κοντά σας
Το καλοκαίρι του 2019, το φάσμα των συσκευών Ajax εμπλουτίστηκε με το Button, ένα ασύρματο κουμπί πανικού. Η ενημερωμένη έκδοση του OS Malevich 2.8 προσθέτει μια επιπλέον λειτουργία ελέγχου για το Button ώστε να διευρύνει την ιδέα της αυτοματοποιημένης ασφάλειας. Τώρα το Button μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ζήτηση ενισχύσεων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ελέγχει το Relay, το WallSwitch και το Socket.

 

button 1 1x

 

Πατήστε το Button για να απενεργοποιήσετε τα φώτα στο γραφείο και τις πινακίδες στα παράθυρα των καταστημάτων, ανοίξτε την κενρική είσοδο από το αυτοκίνητο, ενεργοποιήστε ταυτόχρονα τις ηλεκτρικές κλειδαριές και χαμηλώστε τα ρολά. Το Button είναι το νέο πρότυπο για την ασφαλή διαχείριση του έξυπνου σπιτιού. Μεταδίδει τις εντολές μέσω του κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου Jeweler σε απόσταση μέχρι και 1300 μέτρα Οι διαρρήκτες δεν είναι σε θέση να τους μιμηθούν χρησιμοποιώντας μηχανήματα ανάκτησης κωδικών ώστε να παρακάμψουν το σύστημα. Επίσης ο σχεδιασμός του σώματος του Button βοηθάει στην αποφυγή τυχαίων πατημάτων.

Μάθετε περισσότερα για το Button

Πολλαπλά ReX: Ασφάλεια μεγάλων εγκαταστάσεων χωρίς καλώδια

Το ReX αναπτύχθηκε για να διπλασιαστεί το εύρος επικοινωνίας των συσκευών Ajax και να επεκταθεί το εύρος λειτουργίας του συστήματος ασφαλείας. Τον Μάιο του 2019, όλα τα Hub άρχισαν να υποστηρίζουν μια μονάδα επέκτασης ReX που επέτρεπε την κάλυψη έκτασης μέχρι και 16 km². Σήμερα, ο Ajax κάνει το επόμενο βήμα προς την ασφάλεια των τεράστιων εμπορικών ακινήτων.

 

rex

 

Με την ενημερωμένη έκδοση του OS Malevich 2.8, τα Hub Plus και Hub 2 μπορούν να υποστηρίξουν ταυτόχρονα έως και 5 ReX, τα οποία τους επιτρέπουν να καλύψουν έως και 35 km². Το σύστημα με ένα Hub και 5 ReX είναι έτοιμο να προστατεύσει εξαιρετικά μεγάλους χώρους: αποθήκες, πολυεθνικά επιχειρηματικά κέντρα και παραγωγές μαζικής κλίμακας. Επιπλέον, η ποσότητα των συσκευών στο σύστημα δεν επηρεάζει την ταχύτητα παράδοσης ενός συναγερμού.

 

 

Το ReX μπορεί να συνδεθεί μόνο με το Hub και δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλη συσκευή επέκτασης της εμβέλειας ReX.

 

Rex

 

Το ReX ενισχύει την αυτονομία του συστήματος ασφαλείας και το καθιστά πιο αξιόπιστο. Κάθε συσκευή ReX ενσωματώνει τους συνδεδεμένους ανιχνευτές σε μια αυτόνομη ομάδα εντός του συστήματος. Εάν η επικοινωνία με το Hub χαθεί, το ReX θα πάρει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής που ελέγχει. Σε αυτήν την κατάσταση, εάν ένας από τους ανιχνευτές στέλνει ένα σήμα συναγερμού, το ReX θα ενεργοποιήσει την σειρήνα για να προσελκύσει την προσοχή στο περιστατικό και να τρομάξει τους διαρρήκτες.

 

 

"Κατανοούμε ότι το σύστημα ασφαλείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα στις ανάγκες του ιδιωτικού και εμπορικού τομέα. Έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, λειτουργικές απαιτήσεις και απαιτήσεις κόστους. Συχνά, τα αιτήματα των δύο ακροατών βρισκόταν στις αντίθετες πλευρές του φάσματος. Γι 'αυτό στο μέλλον, θέλουμε να διαιρέσουμε την σειρά μοντέλων Ajax σε δύο κατηγορίες για να εξυπηρετήσουμε χωριστά τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των ατόμων " - Aleksandr Konotopskyi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ajax Systems.

 

Για να χρησιμοποιήσετε τις νέες λειτουργίες, θα χρειαστείτε ένα Hub με το OS Malevich 2.8 ή νεότερη έκδοση και μια ενημερωμένη εφαρμογή Ajax (για iOS, Android, Windows ή macOS).
Όλα τα Hub θα αναβαθμιστούν στο OS Malevich 2.8 μέχρι το τέλος του 2019. Το σύστημα ενημερώνεται μόνο του όταν είναι αφοπλισμένο.

Επιβεβαίωση συναγερμού

Ένας επιβεβαιωμένος συναγερμός είναι ένα ειδικό συμβάν που αναφέρει ότι δύο ανιχνευτές έχουν ενεργοποιηθεί σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Με την κυκλοφορία του OS Malevich 2.8, όλα τα Hub μπορούν πλέον να μεταδίδουν τέτοια γεγονότα. Οι επιβεβαιωμένοι συναγερμοί δεν έχουν περιορισμούς περιοχής και δεν απαιτούν αναβάθμιση της κονσόλας. Χρησιμοποιήστε τις νέες λειτουργίες του Ajax για να αποφύγετε τις ανταποκρίσεις σε ψευδοσυναγερμούς.

Επιχειρήσεις τεχνολογιών καινοτομίας

Οι τεχνολογικές εξελίξεις του Ajax έγιναν η μεγαλύτερη απόδειξη για την ανάπτυξη της εταιρείας. Καθόρισαν όχι μόνο το χάρτη πορείας της εταιρίας, αλλά επίσης επηρέασαν ολόκληρο τον κλάδο της ασφάλειας. Μέσα σε τρία χρόνια, η Ajax έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού ασφαλείας στην Ευρώπη και σήμερα παράγει πάνω από 220 000 συσκευές μηνιαίως. Τα συστήματα ασφαλείας της Ajax προστατεύουν περισσότερους από 350.000 ανθρώπους σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο....και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2020, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών