Blog

Νέα

MultiTransmitter: η αναγέννηση του ενσύρματου συναγερμού με ελέγχο μέσω smartphone

MultiTransmitter og

Η μονάδα ενσωμάτωσης MultiTransmitter επιτρέπει τη σύνδεση ενσύρματων ανιχνευτών στο σύστημα Ajax, το οποίο προσφέρει πιο ευέλικτες ρυθμίσεις για τους χρήστες, σενάρια αυτοματισμού, έλεγχο μέσω smartphone και ευκαιρίες για εκτεταμένες αναβαθμίσεις.

 

Αγορά στο B2B site

Ιστορία

Οι τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας εξελίσσονται καθημερινά και πλέον τα συστήματα συναγερμού συνδυάζουν την αυτόματη προστασία από διαφορετικούς τύπους απειλών, παρακολούθηση βίντεο και δυνατότητες για έξυπνα σπίτια.

Αυτό το τεχνολογικό άλμα έχει χωρίσει τη βιομηχανία σε δύο στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν παλιά συστήματα συναγερμού που εκτελούν τις λειτουργίες τους σωστά, αν και δεν προσφέρουν δυνατότητες εκσυγχρονισμού. Από την άλλη, υπάρχουν έξυπνα οικιακά συστήματα που προσφέρουν πολλές έξυπνες λειτουργίες, αλλά δεν είναι πάντα έτοιμα να παρέχουν αξιόπιστη ασφάλεια.

Το 2017 η Ajax κυκλοφόρησε το Transmitter, μια πλακέτα για την ενσωμάτωση ενσύρματων συσκευών τρίτων κατασκευαστών στο σύστημα Ajax. Με αυτό, κάθε ενσύρματος ανιχνευτής με επαφές NC / NO γίνεται μέρος του ασύρματου συστήματος ασφαλείας μας. Η μονάδα λαμβάνει ένα σήμα από έναν ανιχνευτή μέσω ενός καλωδίου και το μεταδίδει στο Hub μέσω του πρωτοκόλλου Jeweller. Η διαχείριση του ανιχνευτή πλέον γίνεται μέσω της εφαρμογής Ajax για κινητά.

ajax transmitterΤο Transmitter μπορεί να χρησιμεύσει όχι μόνο για την επικοινωνία σήματος αλλά και ως πηγή ενέργειας για ανιχνευτές

Το Transmitter σχεδιάστηκε με σκοπό να εμπλουτιστεί το οπλοστάσιο της Ajax με συσκευές που επιλύουν συγκεκριμένα προβλήματα: ανιχνευτές αερίου οικιακής χρήσης, ανιχνευτές στάθμης υγρού, θερμοστάτες, μπάρες υπερύθρων. Οι δυνατότητές του όμως χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς για την ανακαίνιση ολόκληρων ενσύρματων συστημάτων ασφαλείας.

Αρκετές φορές τα Transmitter χρησιμοποιήθηκαν για να επεκτείνουν την ασφάλεια του Ajax σε υπόγεια γκαράζ, αποθήκες και χρηματοκιβώτια, όπου τα ραδιοκύματα δεν μπορούσαν να διεισδύσουν.

lots transmitters


Πλέον ήρθε η ώρα να βγει στην αγορά το MultiTransmitter - μια μονάδα ενοποίησης με 18 ενσύρματες ζώνες. Η μονάδα αντικαθιστά τον παλιό πίνακα ελέγχου ασφαλείας και συνδέει τις ενσύρματες συσκευές με έναν ασύρματο πίνακα ελέγχου - έναν Hub (υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα). Αυτό παρέχει στους χρήστες περισσότερες διαθέσιμες ρυθμίσεις, σενάρια αυτοματισμού και έλεγχο από τα smartphone τους.

 Το MultiTransmitter συνδέει ενσύρματες συσκευές στο Hub μέσω του πρωτοκόλλου Jeweller


Το περιεχόμενο του MultiTransmitter

Vzruv sxema Mulritrans en


Το MultiTransmitter διαθέτει 18 ενσύρματες ζώνες για τη σύνδεση συσκευών και tamper που υποστηρίζουν 4 τύπους επαφών: NO, NC (χωρίς αντίσταση), EOL (NC με αντίσταση), EOL (NO με αντίσταση). Εκτός από τις 18 ζώνες, η μονάδα έχει τρεις εξόδους ισχύος 12V: 2 κύριες και 1 ξεχωριστή για ανιχνευτές πυρκαγιάς.

plate graphic


Το MultiTransmitter τροφοδοτείται από τάση 110 / 230V και, σε περίπτωση απώλειας ισχύος, υπάρχει θέση για μια εφεδρική μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτήσει τη μονάδα και τις συνδεδεμένες συσκευές. Η κεντρική μονάδα και οι χρήστες ενημερώνονται για τυχόν προβλήματα τροφοδοσίας στην εφαρμογή Ajax.

Επίσης, στην εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε ένα δωμάτιο, μια ομάδα, έναν τύπο συσκευής (ανιχνευτής / tamper) και έναν τύπο συναγερμού για κάθε συσκευή. Λόγω αυτού, οι χρήστες μπορούν να δουν ένα σαφές κείμενο ειδοποίησης που να δείχνει τι συνέβη, πότε και πού αντί για τον αριθμό ζώνης του ενεργοποιημένου ανιχνευτή. Επιπλέον, η εταιρεία ασφαλείας λαμβάνει έναν σαφή κωδικό συναγερμού και ανταποκρίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους πέντε τύπους συναγερμών:

  • Εισβολή
  • Φωτιά
  • Ιατρική βοήθεια
  • Κουμπί πανικού
  • Διαρροή αερίου

Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με δύο κουμπιά παραβίασης (tamper), τα οποία ανταποκρίνονται στο άνοιγμα του καπακιού και στην αποκόλληση της μονάδας από τον τοίχο (δεν είναι δυνατό να ανοιχτεί το MultiTransmitter χωρίς να το γνωρίζετε).

Νέα εμπειρία χρήστη

Το MultiTransmitter σας επιτρέπει να μεταβείτε από ένα απλό ενσύρματο σύστημα συναγερμού στο Ajax με μια πολύ εύκολη διαδικασία. Αρχικά, ένα Hub και ένα MultiTransmitter είναι αρκετά. Με αυτά, οι χρήστες αποκτούν διαχείριση του συστήματος ασφάλειας μέσω της εφαρμογής, αρχείο καταγραφής συμβάντων και εκτεταμένες επιλογές αναβάθμισης. Ασύρματοι ανιχνευτές πλημμύρας, καπνού και θραύσης, εσωτερικές και εξωτερικές σειρήνες, έξυπνες πρίζες και ρελέ μπορούν να προστεθούν στο σύστημα τη στιγμή της ανακαίνισης ή και αργότερα.

prods


Στο σύστημα Ajax, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο λήψης συναγερμών και ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος: μέσω push notifications, SMS ή κλήσεων. Οι ανιχνευτές κίνησης MotionCam σας επιτρέπουν να γνωρίζετε άμεσα εάν έχει υπάρξει εισβολή ή αν κάποιος απλώς έχει ξεχάσει να αφοπλίσει το σύστημα ασφαλείας.

 

Στην εφαρμογή Ajax PRO για κινητά ή στην εφαρμογή Ajax PRO για υπολογιστές, μπορείτε να ορίσετε εξ αποστάσεως την καθυστέρηση κατά την είσοδο / έξοδο, να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας, την ενεργοποίηση μιας σειρήνας όταν ενεργοποιούνται οι ανιχνευτές και να απενεργοποιήστε προσωρινά τη συσκευή σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Χάρη στα ξεχωριστά τερματικά τροφοδοσίας, οι ψευδοσυναγερμοί των ανιχνευτών πυρκαγιάς που είναι συνδεδεμένοι στο MultiTransmitter μπορούν να απενεργοποιηθούν από την εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο χώρο.

Τα Ajax Hub υποστηρίζουν έως και 4 κανάλια επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν Ethernet, Wi-Fi και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (2G / 3G / 4G). Εάν το Hub δεν μπορεί να συνδεθεί σε κανένα από τα κανάλια, η εταιρεία ασφαλείας και οι χρήστες θα το γνωρίζουν στο λεπτό. Οι περιπτώσεις που μια τέτοια κατάσταση γινόταν αντιληπτή ώρες αργότερα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Μια άλλη βασική λειτουργία που προσφέρει το MultiTransmitter στα ενσύρματα συστήματα συναγερμού είναι τα σενάρια αυτοματισμού. Επιτρέπουν στο σύστημα να όχι απλώς να αναφέρει μια απειλή αλλά και να λαμβάνει μέτρα αντίστασης. Αυτό απαιτεί έξυπνες πρίζες και ρελέ, τα οποία θα ανάψουν κάποιο φως, θα κλείσουν τα παντζούρια, τις ηλεκτρικές κλειδαριές και θα αδρανοποιήσουν το δωμάτιο με συναγερμό ενός ή περισσότερων ανιχνευτών.

 

Τέσσερα απλά βήματα

Η διαδικασία εγκατάστασης και διαμόρφωσης του MultiTransmitter δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο και προσπάθεια. Όπως και οι υπόλοιπες συσκευές Ajax, η μονάδα συνδέεται με το Hub στην εφαρμογή σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Κατά τη σύνδεση ενσύρματων συσκευών, το MultiTransmitter υποδεικνύει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Επιπλέον αν η συσκευή δεν έχει συνδεθεί σωστά, το σύστημα θα σας ενημερώσει σχετικά.

renovation gr

Συνδέοντας ένα ενσύρματο σύστημα συναγερμού στο Hub μέσω του MultiTransmitter, δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για αναβαθμίσεις. Οι ενημερώσεις λογισμικού Hub πραγματοποιούνται ασύρματα, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και υποστήριξη για νέες συσκευές. Η περιοχή κάλυψης του συστήματος ασφαλείας μπορεί εύκολα να επεκταθεί με επεκτάσεις εμβέλειας ReX και χάρη στη λειτουργία εισαγωγής δεδομένων, μπορείτε να αλλάξετε το Hub σας με ένα νέο μοντέλο και να μεταφέρετε ολόκληρη τη διαμόρφωση του συστήματος σε αυτό σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2021, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών