Blog

Νέα

Νέα έκδοση της εφαρμογής Ajax PRO για σταθερούς υπολογιστές και λάπτοπ

Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότεροι αναγνωρίζουν και εκτιμούν πόσο σημαντική είναι η προστασία ενός χώρου. Μία αξιόπιστη πόρτα και καλά κουφώματα λειτουργούν ως το πρώτο φράγμα. Ένα σύστημα ασφαλείας που είναι σε θέση να ελέγχει έναν χώρο και να παρέχει πληροφορίες για αυτόν ανά πάσα στιγμή λειτουργεί ως το δεύτερο φράγμα.

Παντού ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, ακόμα και στα συστήματα ασφαλείας. Ο αριθμός των νέων εταιρειών ασφαλείας που ασχολούνται αποκλειστικά με την φύλαξη συγκροτημάτων, εταιρικών κτιρίων και κατοικιών ολοένα και αυξάνεται. Οι εταιρείες αυτές βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, αποδοτικότητα και ποιότητα στην εξυπηρέτηση του τελικού πελάτη. Φυσικά, οι άνθρωποι είναι σε θέση να πληρώσουν για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Το σύστημα Ajax για ακόμα μία φορά είναι μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς, αφού ταιριάζει στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο που εμφανίζεται. Οι χρήστες του συστήματος το αγαπούν γιατί είναι κομψό και μπορούν να το καταλάβουν, ενώ οι εγκαταστάτες γνωρίζουν ότι είναι αξιόπιστο και επαγγελματικό. Λόγω λοιπόν των παραπάνω, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ασφαλείας να επιλέγουν το σύστημα Ajax.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία συνολική λύση που θα διασφαλίζει την προστασία κάθε χώρου, κάθε γραφείου, καταστήματος και διαμερίσματος. Πλέον, με το ανανεωμένο Ajax PRO Desktop το σύστημά μας παρέχει επαγγελματικά εργαλεία σε κάθε εταιρεία ασφαλείας.

 

Νέες δυνατότητες

Το να ξεκινά κανείς μία υπηρεσία παρακολούθησης σημάτων, βασισμένος πάνω σε απλό εξοπλισμό κονσόλας, απαιτεί πολύ προσεκτική προετοιμασία. Μία νέα εταιρεία θα πρέπει να προετοιμάσει τον εξοπλισμό της, να προσαρμοστεί πάνω στην νέα εφαρμογή και να εκπαιδεύσει το προσωπικό της. Ακόμα και όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν, οι δυσκολίες δεν σταματούν μιας και θα πρέπει κάθε εγκατάσταση να είναι συνδεδεμένη με την κονσόλα, μία χειροκίνητη διαδικασία που δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μία διαφορετική προσέγγιση. Τον Οκτώβριο του 2017, ανακοινώσαμε την εφαρμογή Ajax PRO για τον εγκαταστάτη και μισό χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και η εφαρμογή Ajax PRO Desktop για σταθερούς υπολογιστές και λάπτοπ. Και οι δύο εφαρμογές είναι απαραίτητα εργαλεία για κάθε εγκαταστάτη και μηχανικό που θέλει να προσφέρει το καλύτερο στον πελάτη του.

Ajax Pro Apps EN

Τώρα, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε μια σημαντική νέα δυνατότητα της εφαρμογής Ajax PRO Desktop, την λειτουργία Παρακολούθησης Συμβάντων. Η εφαρμογή επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη συμβάντων, υποστηρίζοντας πάνω από 2.500 εγκαταστάσεις ταυτόχρονα, επιτρέπει την παραμετροποίηση του συστήματος και την πραγματοποίηση δοκιμών των ανιχνευτών. Η εφαρμογή ακόμα είναι σε θέση να βοηθήσει να παρέχετε υπηρεσίες στους πελάτες, να ελέγξετε την μπαταρία των περιφερειακών, να πραγματοποιήσετε ελέγχους κατάστασης και να αλλάξετε δικαιώματα χρηστών άμεσα. Οι εγκαταστάσεις συνδέονται αυτόματα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και δεν χρειάζονται περισσότερες ρυθμίσεις. Το Ajax PRO Desktop είναι ένα απλό και φιλικό εργαλείο για τον επαγγελματία που δεν απαιτεί πολύπλοκο χειρισμό - κάνει απλά ότι λέει!

 

Ajax Pro Desktop monitoring alarm done EN

Η παρακολούθηση των σημάτων γίνεται απλή!

Έχοντας επιλέξει το Ajax PRO Desktop ως κύριο οδηγό σε ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, δεν χρειάζεται να περνάτε μία μία τις ζώνες, να τροποποιείτε τις εφαρμογές και να μεταφέρετε πληροφορίες χειροκίνητα. Χρειάζεται απλά να κάνετε εγγραφή ως PRO μέσα στο σύστημα του πελάτη, να ζητήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Hub και μετά να ορίσετε τις διευθύνσεις των εγκαταστάσεων.
Χάρη στο Ajax Cloud, όλες οι εφαρμογές Ajax είναι ενημερωμένες ανα πάσα στιγμή και εμφανίζουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας: από τη σύνθεση των συσκευών, τις ρυθμίσεις, τα δικαιώματα χρηστών ώς τα συμβάντα.

Σύνδεση ενός συστήματος με 5 ανιχνευτές σε κάποιο Κέντρο Λήψης Σημάτων
 

Εφαρμογή για το ΚΛΣ

Ajax PRO Desktop σε κατάσταση Παρακολούθησης συμβάντων

Διαδικασία σύνδεσης

14 λεπτά

1. Ρύθμιση της κατάστασης παρακολούθησης στον κεντρικό σταθμό.
2. Δημιουργία καρτέλας για το Κέντρο Λήψης.3. Περιγραφή των ανιχνευτών.

3 λεπτά

1.Πρόσκληση χρήστη PRO
2. Συμπλήρωση της διεύθυνσης της εγκατάστασης καιμίας περιγραφής.

Εργαζόμενοι που χρειάζονται

2 άτομα
Μηχανικός και χειριστής σημάτων
1 άτομο
Χειριστής του προγράμματος Ajax PRO Desktop.

Πιθανότητα σφάλματος

Υψηλή
Το προφίλ του κάθε συστήματος συμπληρώνεται χειροκίνητα σε κάθε Κέντρο Λήψης Σημάτων.
Εξαιρετικά απίθανη
Τα δεδομένα συγχρονίζονται μεταξύ όλων των εφαρμογών Ajax.

 

Τι μπορεί να κάνει το Ajax PRO Desktop;

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ajax PRO Desktop, ένας μόνο χειριστής του Κέντρου Λήψης Σημάτων μπορεί να παρακολουθήσει πάνω από 2.500 συστήματα Ajax.

 Ajax Pro Desktop main window EN

Η λειτουργία παρακολούθησης συμβάντων ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο. Με την εφαρμογή, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κάποιας εγκατάστασης, να ρυθμίσετε τα δικαιώματα και να δείτε την κατάσταση των προστατευόμενων εγκαταστάσεων ανά πάσα στιγμή.

Ajax Pro Desktop display two windows EN

Το παράθυρο συμβάντων είναι όσο πιο περιεκτικό γίνεται και περιέχει φίλτρα συμβάντων για να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Συναγερμών, Δυσλειτουργιών, Συμβάντων κ.ο.κ.. Κάθε τύπος γεγονότων έχει διαφορετικό χρώμα για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση.

 

Ajax Pro Desktop monitoring main EN

Πώς αντιδρά το σύστημα σε περίπτωση συναγερμού;

 Αν εντοπιστεί παραβίαση σε έναν προστατευόμενο χώρο, ο χειριστής λαμβάνει ηχητική ειδοποίηση για το γεγονός μέσω της εφαρμογής Ajax PRO Desktop. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο μενού χειρισμου. Ο χειριστής, μέσω της εφαρμογής, γνωρίζει:

  • Πότε ακριβώς εντοπίστηκε το συμβάν.
  • Τί ακριβώς προκάλεσε τον συναγερμό.
  • Τί συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο στην εγκατάσταση.
  • Ποιοι είναι οι χρήστες του συστήματος και ποιο είναι το κινητό τους τηλέφωνο

 

Ajax Pro Desktop monitoring alarm EN

 

Ο χειριστής στέλνει συναγερμό στην ομάδα άμεσης απόκρισης ή στην αστυνομία. Είναι σε θέση να αναφέρει με λεπτομέρεια τι συνέβει και που. Αν έχει λόγο να πιστεύει ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου, είναι σε θέση να δράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται μιάς και έχει σίγουρη και άμεση πληροφόρηση.

Έχοντας ενημερώσει την ομάδα άμεσης απόκρισης ή την αστυνομία, ο χειριστής είναι σε θέση να καλέσει τους χρήστες του συστήματος και να τους ενημερώσει σχετικά με το τί έχει συμβεί.

Όταν το πρόβλημα επιτέλους επιλυθεί, ο χειριστής μπορεί να μαρκάρει το συμβάν ως λήξαν, πατώντας πάνω στην επιλογή Επίλυση της εφαρμογής Ajax PRO Desktop, προσθέτοντας μάλιστα αν το επιθυμεί και κάποιο σχόλιο. Τα σχόλια, μαζί με τις πληροφορίες σχετικά με την ώρα και τη φύση του συμβάντος, αποθηκεύονται και μπορούν να ανακτηθούν σε περίπτωση που ο πελάτης έχει κάποιο παράπονο.


 Η εφαρμογή Ajax PRO Desktop είναι σχεδιασμένη για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 7/ 8/ 10. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος είναι οι εξής:

CPU

Intel / AMD 1.2 GHz

GPU

3D accelerator

RAM

2 GB

ROM

400 MB

Η εφαρμογή Ajax PRO Desktop φυσικά θα συνεχίσει να εξελίσσεται, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας. Θα προσθέσουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες στην εφαρμογή με τις επόμενες ενημερώσεις και θα κυκλοφορήσουμε και άμεσα εκδοχές της εφαρμογής για υπολογιστές με λειτουργικά macOS και Linux.

Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2020, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών