Blog

Νέα

OS Malevich 2.10 : Aκόμα πιο κοντά στον εγκαταστάτη

Malevich 2.10 og 1


Τα συστήματα Ajax με λειτουργικό σύστημα Malevich 2.10 δίνουν στον τεχνικό συστημάτων ασφαλείας ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών του.
Η επαναφορά συστήματος μετά από συναγερμό, η όπλιση δύο σταδίων, ο επιλεκτικός έλεγχος ακεραιότητας συστήματος, η αυτόματη απενεργοποίηση συσκευών και η αλλαγή της κατάστασης μιας συσκευής αυτοματισμού με εντολή από το Button είναι μόνο μερικές από τις νέες δυνατότητες που έχουν προστεθεί.


Όταν η αστυνομία μεταβαίνει σε ένα χώρο λόγω ενός εσφαλμένου συναγερμού (είτε από λάθος χρήση είτε από πρόβλημα) αυτό σημαίνει σπατάλη χρόνου και πόρων που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αποτροπή μιας πραγματικής απειλής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο OS Malevich 2.10, έχουν εφαρμοστεί οι καλύτερες τεχνικές για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, όπως η επιβεβαίωση του συναγερμού μέσω πολλαπλών συμβάντων ή η καθυστέρηση μετάδοσης συναγερμού κατά την αφόπλιση.

police100

Τι νέο έχει προστεθεί:
 • Επιβεβαίωση συναγερμού: Το σύστημα μεταδίδει στο Κέντρο Λήψης Σημάτων ένα ξεχωριστό συμβάν για την επιβεβαίωση του συναγερμού. Το σύστημα μπορεί να θεωρήσει μια επιβεβαιωμένη κατάσταση συναγερμού όταν ενεργοποιούνται πολλαπλά συμβάντα που δείχνουν παραβίαση ενός χώρου. Κατά τη ρύθμιση του συστήματος, ένας εγκαταστάτης επιλέγει τις συσκευές των οποίων η ενεργοποίηση οδηγεί σε επιβεβαίωση και ορίζει το χρονικό διάστημα για ενεργοποίηση του συναγερμού. Η δυνατότητα βρίσκεται στις ρυθμίσεις του κάθε Hub.

  Alarm Confirmation EN

 • Ένα κουμπί πανικού με απόλυτη προστασία από τυχαία κλικ. Με το OS Malevich 2.10, το σύστημα υποστηρίζει το DoubleButton, ένα νέο μπουτόν πανικού της Ajax Systems. Το DoubleButton θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό μόνο εάν και τα δύο κουμπιά πατηθούν ταυτόχρονα – μιά ειδική λειτουργία που αποτρέπει την τυχαία ενεργοποίηση. Η σκόνη και οι πιτσιλιές δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της συσκευής. Το κουμπί έκτακτης ανάγκης μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια στην τσέπη ως μπρελόκ ή να κρεμαστεί γύρω από το λαιμό. Για γρήγορη πρόσβαση, το DoubleButton μπορεί να στερεωθεί σε μια επιφάνεια με τη χρήση του Holder.

  4 DoubleButton users
  Επίσης, το DoubleButton μπορεί να στείλει ένα επιβεβαιωμένο συμβάν συναγερμού. Για να γίνει αυτό, τα κουμπιά πρέπει να πατηθούν δύο φορές με διαφορετικό τρόπο (σύντομο και παρατεταμένο πάτημα) ή να χρησιμοποιηθούν δύο DoubleButtons. • Επαναφορά συστήματος μετά από συναγερμό. Η λειτουργία αυτή αποτρέπει την όπλιση του Ajax μετά από προηγούμενη ενεργοποίησή του. Για να οπλίσετε ξανά το σύστημα, το συμβάν πρέπει να ελεγχθεί και το σύστημα να αποκατασταθεί από εξουσιοδοτημένο χρήστη (PRO ή διαχειριστή). Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους μηχανικούς να παρακολουθούν την κατάσταση του συστήματος, επειδή ένας συναγερμός σημαίνει είτε ότι το σύστημα έχει δεχτεί επίθεση ή ότι δεν λειτουργεί σωστά.

  6 manphone

info  Η λειτουργία υποστηρίζεται από: StreetSiren / StreetSiren DoubleDeck με firmware 3.72 ή νεότερο. HomeSiren με firmware 5.55.2.0 ή μεταγενέστερο, Keypad με firmware από 4.52.0 έως 4.99.0.  

 

 • Όπλιση δύο σταδίων. Η επιλογή αυτή χωρίζει τη διαδικασία όπλισης σε δύο στάδια: έναρξη και ολοκλήρωση. Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν την όπλιση χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου (SpaceControl ή KeyPad). Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θα οπλιστεί όταν ενεργοποιηθεί μια συσκευή δεύτερου σταδίου, για παράδειγμα όταν κλείνετε την πόρτα στην οποία είναι εγκατεστημένο το DoorProtect. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ξεκινήσουν την όπλιση από την εφαρμογή Ajax. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα θα οπλίσει εάν δεν ενεργοποιηθούν ανιχνευτές εντός καθορισμένου χρόνου.

 • Επιλεκτικός έλεγχος ακεραιότητας συστήματος. Οι εγκαταστάτες μπορούν να επιλέξουν καταστάσεις του Hub που θα περιλαμβάνονται στον έλεγχο ακεραιότητας κατά την όπλιση του συστήματος. Αυτό εξαλείφει τους περιττούς ελέγχους, για παράδειγμα, σε περίπτωση χαλασμένου tamper ή διακοπών στην εξωτερική τροφοδοσία του Hub.

  Integrity Check EN

 • Αυτόματη απενεργοποίηση συσκευών. Η λειτουργία επιτρέπει στο σύστημα να αγνοεί τα συμβάντα ανιχνευτών εάν δεν επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση εντός καθορισμένου χρόνου. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη εάν ο ανιχνευτής είναι κατεστραμμένος ή εσφαλμένα εγκατεστημένος και δεν υπάρχει φυσική πρόσβαση στο προστατευμένο αντικείμενο. Βρείτε αυτήν τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις του Hub.

 • Καθυστέρηση μετάδοσης συναγερμού κατά την αφόπλιση. Η λειτουργία επιτρέπει την αναβολή της αποστολής σήματος συναγερμού στο ΚΛΣ εάν ο χρόνος καθυστέρησης εισόδου έχει λήξει και το σύστημα ασφαλείας δεν έχει αφοπλιστεί. Όταν λήξει ο χρόνος καθυστέρησης εισόδου, το σύστημα ενεργοποιεί έναν συναγερμό τοπικά: ενεργοποιεί τις συνδεδεμένες σειρήνες αλλά δεν μεταδίδει το συμβάν συναγερμού στο Κέντρο Λήψης Σημάτων. Αυτό παρέχει στους χρήστες πρόσθετο χρόνο για να αφοπλίσουν το σύστημα χωρίς να αποστέλλεται εσφαλμένος συναγερμός στο σταθμό παρακολούθησης. Η δυνατότητα επιτρέπει επίσης τη χρήση του keypad (το οποίο ενεργοποιείται μόνο μετά τη λήξη των καθυστερήσεων εισόδου) ως εναλλακτική συσκευή αφοπλισμού. Η επιλογή αυτή βρίσκεται στις ρυθμίσεις του Hub  στο μενού Service (οπλισμός / αφοπλισμός).

warning Οι νέες λειτουργίες του OS Malevich 2.10, που σχετίζονται με τη συμμόρφωση του συστήματος με το PD 6662: 2017, ρυθμίζονται μόνο μέσω της εφαρμογής Ajax PRO.  
Περισσότερες χρήσιμες δυνατότητες
 • Αλλαγή της κατάστασης μιας συσκευής αυτοματισμού με εντολή από το Button. Κατά τη δημιουργία ενός σεναρίου για τον έλεγχο του Relay, του Socket ή του WallSwitch μέσω του Button, μπορείτε να ρυθμίσετε όχι μόνο μια συγκεκριμένη ενέργεια ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, αλλά και να αντιστρέψετε την κατάσταση των επαφών. Αυτό επιτρέπει στο Button να χρησιμοποιείται ως απομακρυσμένος διακόπτης, να ορίζετε ένα σενάριο αντί για δύο και αυτό κάνει τα σενάρια ακόμη πιο βολικά.

  👉 Πώς να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε ένα σενάριο στο σύστημα ασφαλείας Ajax

 • Ένδειξη σειρήνων μετά από συναγερμό. Η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να δείτε εάν έχουν καταχωρηθεί συναγερμοί στο σύστημα κατά τη διάρκεια που ο συναγερμός ήταν οπλισμένος: οι συνδεδεμένες σειρήνες αναβοσβήνουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα έως ότου αφοπλιστεί το σύστημα. Κατά τη ρύθμιση, μπορείτε να διαμορφώσετε τους τύπους των συναγερμών, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι σειρήνες: επιβεβαιωμένοι συναγερμοί, μη επιβεβαιωμένοι συναγερμοί ή προσπάθειες δολιοφθοράς (tamper).

info Η λειτουργία υποστηρίζεται από: StreetSiren / StreetSiren DoubleDeck με firmware 3.72 ή νεότερο. HomeSiren με firmware 5.55.2.0 ή νεότερο.  

 

 • Μετάδοση σήματος επαναφοράς συστήματος στο ΚΛΣ. Τώρα υπάρχει η επιλογή να ρυθμίσετε πότε το σήμα αποκατάστασης ενός ανιχνευτή (επιστροφή στην αρχική κατάσταση μετά την ενεργοποίηση) θα σταλεί στον σταθμό παρακολούθησης: αμέσως (από προεπιλογή) ή όταν το σύστημα ασφαλείας αφοπλιστεί.

 • Εκτός από τις επιπλέον δυνατότητες, έχει προστεθεί υποστήριξη για 7 νέες γλώσσες ειδοποίησης μέσω SMS: Βουλγαρικά, Κροατικά, Ουγγρικά, Σλαβικά, Ρουμανικά, Σερβικά και Σλοβενικά
Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2022, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών