Blog

Νέα

OS Malevich 2.12 : πλήρης έλεγχος της επικοινωνίας των Hub & περισσότερες δυνατότητες για σειρήνες

malevich 2

 

Με την ενημέρωση OS Malevich 2.12, οι σειρήνες Ajax αποκτούν τη δυνατότητα να ειδοποιούν κάθε φορά που ανοίγει κάποια πόρτα όταν το σύστημα ασφαλείας είναι αφοπλισμένο, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιο κατάστημα αλλά ακόμα και στο σπίτι. Οι νέες παράμετροι επιτρέπουν μια πιο ευέλικτη διαμόρφωση των ειδοποιήσεων σχετικά με καθυστερήσεις εισόδου/εξόδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε νυχτερινή λειτουργία - έτσι ώστε να μην ενοχλούνται τα άτομα που κοιμούνται στο σπίτι.

Επίσης, το νέο firmware βελτιώνει το σύστημα πυρανίχνευσης και σας επιτρέπει να διαμορφώσετε ειδοποιήσεις σχετικά με την απώλεια επικοινωνίας με το Ajax Cloud σε ένα από τα κανάλια (GPRS, Ethernet ή Wi-Fi).

Ειδοποιήσεις σχετικά με την απώλεια επικοινωνίας του Hub μέσω ενός από τα κανάλια

 

notification en

 

Οι ειδοποιήσεις για την απώλεια σύνδεσης με το Ajax Cloud γίνονται πιο κατατοπιστικές. Τώρα, στις ρυθμίσεις "service" ενός Hub, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας για τα οποία θα δέχεστε ειδοποιήσεις σε περίπτωση απώλειας σύνδεσης. Μπορείτε να ορίσετε την καθυστέρηση για μια τέτοια ειδοποίηση έως και 30 λεπτά. Αυτή η λειτουργία όχι μόνο βελτιώνει τον έλεγχο της επικοινωνίας του συστήματος ασφαλείας με τους χρήστες, αλλά μπορεί επίσης να στείλει μια επιβεβαίωση συναγερμού σε κάποιο Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Το μπλέ καμπανάκι!
ChimesON en

 

Η λειτουργία Chime σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια σειρήνα Ajax με αισθητήρα ανοίγματος ως κάτι αντίστοιχο με το καμπανάκι που χρησιμοποιούν τα καταστήματα όταν εισέρχεται πελάτης στο χώρο. Ειδοποιεί τους υπαλλήλους του καταστήματος ότι μπήκε κάποιος πελάτης ή - σε ένα σπίτι - ότι κάποιος έχει μπει από την πίσω πόρτα.

 

3chimes animation 1

Ο ήχος ειδοποίησης του Chime της σειρήνας είναι σύντομος και διαφορετικός από τον συναγερμό και η έντασή του ρυθμίζεται από την εφαρμογή. Υπάρχουν 4 διαφορετικοί ήχοι ειδοποίησης για να διαλέξετε, οι οποίοι σας επιτρέπουν να αντιληφθείτε ποια πόρτα έχει ανοίξει. Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Chime, το μπλε εικονίδιο με το καμπανάκι θα εμφανιστεί στην εφαρμογή Ajax, υποδεικνύοντας την κατάσταση της λειτουργίας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Chime προσωρινά με ένα πάτημα.

 

beep settings en

 

👉 Η λειτουργία Chime είναι διαθέσιμη για σειρήνες με firmware:

  • HomeSiren - 5.55.1.0 και νεότερη έκδοση

 

info  Προς το παρόν οι StreetSiren και StreetSiren DoubleDeck δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία Chime!  
Οι λειτουργίες που εσείς ζητήσατε!
daniels comment
Συνεχώς το τμήμα ανάπτυξης της Ajax δέχεται αιτήματα για νέες λειτουργίες μέσω των πλατφορμών επικοινωνίας. Ένα τέτοιο αίτημα αφορούσε και στην ησυχία κατά τη λειτουργία νυκτός. Τώρα στις ρυθμίσεις της σειρήνας, οι ειδοποιήσεις για την ενεργοποίηση και τις καθυστερήσεις κατά τη λειτουργία νυκτός είναι πλέον ξεχωριστές για την είσοδο και την έξοδο. Μπορείτε επιπλέον να ρυθμίσετε την έντασή τους ώστε να εξαλειφθούν τα ενοχλητικά "μπίπ" κατα τη διάρκεια της νύχτας.

 

👉 Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτές τις ειδοποιήσεις για σειρήνες με firmware:
Ειδοποιήσεις πυρκαγιάς σε κτίρια πολλών ορόφων

 

 

Η λειτουργία "συναγερμού διασυνδεδεμένων ανιχνευτών" σώζει ζωές ειδοποιώντας όλους τους ανθρώπους εντός ενός κτιρίου μέσω των ηχείων που είναι ενσωματωμένα στους πυρανιχνευτές όταν τουλάχιστον ένας από αυτούς εντοπίσει πιθανή φωτιά. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να εκκενώσουν το χώρο ακόμη και πριν η φωτιά εξαπλωθεί γρήγορα μέσα σε ένα κτίριο.

Ωστόσο, σε μια πολυκατοικία, η λειτουργία "διασυνδεδεμένων συναγερμών" έχει ένα μειονέκτημα. Ας υποθέσουμε ότι οι ενοικιαστές ενός διαμερίσματος κάνουν μπάρμπεκιου και ο καπνός προκάλεσε ψευδή συναγερμό. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση ψευδών συναγερμών στους ανιχνευτές και των υπολοίπων διαμερισμάτων, οι ενοικιαστές μπορούν να καθυστερήσουν τον διασυνδεδεμένο συναγερμό. Κάτι τέτοιο όμως εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους για ολόκληρο το διαμέρισμα αφού μόνο ένας χρήστης κρίνει το ψεύδος του συναγερμού. Και ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.

Το πρόβλημα διορθώνεται πλέον στο λειτουργικό σύστημα Malevich 2.12. Τώρα ο χρήστης μπορεί μόνο να θέσει σε σίγαση τους ανιχνευτές της ίδιας ομάδας - το διαμέρισμα χρήστη, χωρίς να επηρεάζει τους ανιχνευτές στα άλλα διαμερίσματα. Ο χρήστης αξιολογεί το ψεύδος ενός συναγερμού πυρκαγιάς μόνο στο διαμέρισμά του και εάν υπάρχει κίνδυνος για άλλους κατοίκους, τότε η λειτουργία "διασυνδεδεμένων συναγερμών" θα τους ειδοποιήσει σχετικά. Εάν ένας ψευδής συναγερμός ενεργοποιήσει έναν διασυνδεδεμένο συναγερμό σε όλα τα διαμερίσματα, μόνο ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να τον θέσει σε σίγαση.

Πώς θα λάβετε την ενημέρωση

Όλα τα Hub του Ajax θα λάβουν το OS Malevich 2.12 εντός τεσσάρων εβδομάδων. Η ενημέρωση εγκαθίσταται αυτόματα όταν το σύστημα ασφαλείας είναι αφοπλισμένο και το Hub είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική τροφοδοσία.

 

Υποστήριξη λειτουργιών OS Malevich 2.12 ανάλογα με το μοντέλο του Hub:

Το Hub υποστηρίζει:
  • Διαμόρφωση ειδοποιήσεων σειρήνας στη λειτουργία νυκτός
  • Ειδοποιήσεις σχετικά με απώλεια σύνδεσης με το Ajax Cloud μέσω ενός από τα κανάλια επικοινωνίας
Το Hub Plus, το Hub 2 και το Hub 2 Plus υποστηρίζει:
  • Την λειτουργία Chime
  • Διαμόρφωση ειδοποιήσεων σειρήνας στη λειτουργία νυκτός
  • Ειδοποιήσεις σχετικά με απώλεια σύνδεσης με το Ajax Cloud μέσω ενός από τα κανάλια επικοινωνίας
  • Την ενημερωμένη λειτουργία διασυνδεδεμένων συναγερμών των πυρανιχνευτών FireProtect

 

Εάν δεν έχετε λάβει την ενημέρωση, ελέγξτε αν η αυτόματη ενημέρωση λογισμικού είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις "settings" του Hub. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό, η ομάδα υποστήριξής μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει!

Ajax-LOGO.png

Ασύρματα Συστήματα Ασφαλείας.
Χονδρική διάθεση Electrosystems Ε.Π.Ε.

© 2022, Electrosystems

Υποστήριξη συνεργατών